De slimme blog 5313Voordelig Latex Spuiten? Welk Bedrijf?

Rated: , 0 Comments
Total hits: 9
Posted on: 03/25/19

Pluspunt van latex spuiten is dat het eind effect volkomen glad is, zoals in tegenstelling wanneer je het plafond en wanden gaat rollen. Tevens dek je met de spuitlaag in de meeste gevallen in een keer, je hebt dus direct het eindresultaat wat je wilt hebben en het valt voordeliger uit. De spuitstraal kun je eenvoudig instellen, hierdoor kun je nog sneller en gemakkelijker werken. Overigens is de latex in heel veel kleuren te verkrijgen, kies de kleur die precies bij je interieur past.

Voordelig latex verf spuiten. Wat kost het?

Wie een prijs gaat vragen bij de diverse schildersbedrijven zal tot de conclusie komen dat prijzen nogal verschillen, het ene bedrijf berekent per vierkante meter 5 euro terwijl het andere bedrijf 10 of 12 euro rekent voor dezelfde aantal vierkante meters. Dat deze verschillen in prijs normaal zijn gaan we hier uitleggen. Het begint bij de latex. Daar zit ten alle tijden een verschil in kwaliteit in, een liter latex van de vakschilder is vaak een stuk duurder dan een liter latex bij bijvoorbeeld de gamma. Kies dan ook voor een goede kwaliteit latex, en kijk natuurlijk ook of de wanden gemakkelijk te onderhouden zijn na afloop. De vakschilder kan je meer info geven over de kenmerken en prijzen van de diverse soorten latex.

Wanden en plafond spuiten met latex verf

Een groot pluspunt van latex is dat het voor heel veel ondergronden perfect is om op te kunnen spuiten. Of het nu om behang gaat of gipsplaten of gibowanden. Het allerbeste en mooiste resultaat krijg je door te spuiten over nieuw en glad stucwerk. Bij latex spuiten blijft er geen structuur achter, daardoor krijg je een superglad en vlak resultaat zonder strepen of aanzetten. Spuit je latex over een plafond of wand waarvan de ondergrond niet geheel vlak is, dan zal je de ondergrond door de latex verf heen zien. Het is daarom ook verstandig te overwegen om eerst je plafond of wand te voorzien van een dun stuclaagje voor een goed resultaat.

De allerbeste verfspuiten

Er zijn diverse type verfspuiten. Ze kunnen op lucht werken of zonder lucht. De airless spuit pas je toe omdat je de latex een stuk fijner op de wanden kunt spuiten. Dit zorgt ervoor dat je een gladder effect krijgt. Wanneer je met een latex spuit op lucht werkt kan het voorkomen dat er hele kleine korreltjes gaan ontstaan, het effect is dan dat er met een hele kleine korrel is gespoten. Het eindresultaat ziet er dan uit als spackspuiten, hierbij wordt bewust met een kleine korrel gespoten.

Hoe ga je je plafond spuiten?

Om een plafond goed te kunnen spuiten wordt er gebruik gemaakt van een latexspuiter of een muurfverfspuiter. Om het beste en gladste effect te bereiken is het beste om latex muurverf toe te passen om te spuiten. Spuitwerk op plafonds is veel strakker en egaler dan latex rollen met een roller of gewoon schilderen van je plafond. Er is totaal geen onregelmatigheid zichtbaar achteraf. En de prijs is ook een stuk minder, een plafond spuiten werkt vele malen sneller dan met de hand rollen. Tevens kun je kiezen uit verschillende kleuren, een voordeel is dat je onafhankelijk bent van een blik verf verf. Je kunt de kleur netjes kosten latex spuiten op maat laten maken, De kleine verschillen die er kunnen zijn is dat je een ander effect in de kleur kunt merken op wand of plafond.

Latex spuiten door welk schildersbedrijf?

Bij Wanden Plafond Spuiten kun je goedkoop je wanden en plafond met latex laten spuiten. Niet alleen spuiten ze met latexverf maar natuurlijk ook weten ze alles van spackspuiten, stucwerk en schilderwerk. Door heel Nederland rijdt wandenplafondspuiten.nl naar je toe om je kantoor er weer perfect uit te laten zien. Vraag eens een prijs voor latex spuiten.